2020. 02. 06.Tilla Fehér

A francia startup nemrég kapott 45 millió $ (40 millió euró) második körös befektetést. A legnagyobb befektető a Tencent volt, akihez a korábbi befektetők, a CNP Assurances, a XAnge és a New Alpha is csatlakoztak – írja a techcrunch.com. Ezzel a befektetéssel a más országokba való terjeszkedés is fókuszba kerülhet, míg a fő kulcsterület egy meta-bankolási applikáció felépítése. Vajon mennyire távoli ez az ambiciózus cél?

Franciaországban már 3 millióan használják – fotó: androidheadlines.com

Jelenleg is többféleképpen használható a mobil fizetési alkalmazás: több Lydia számlát is létre lehet hozni, hogy pénzt tegyünk félre, vagy különböző felhasználási területekhez rendelt alszámláink legyenek. Lydia számlánkhoz egy Lydia fizetési kártyát is rendelhetünk, és egy virtuális kártyát egy másik Lydia számlához. A virtuális kártyát pedig használhatjuk az Apple Pay-en, a Google Pay-en, a Samsung Pay-en. stb.

Az app arra is lehetőséget kínál, hogy más Lydia felhasználókkal is megosszuk a számlánkat, így többen is költhetnek róla vagy befizethetnek rá.

A társaság nemrég vezette be a „market”-et, egy olyan piacteret, ahol különböző pénzügyi termékek közül választhatunk. Az app segítségével akár 1000 eurót is kölcsönözhetünk másodpercek alatt, biztosíthatjuk a telefonunkat, választhatunk új áram- vagy gázszolgáltatót, összehasonlíthatjuk a mobiltelefon- és internetszolgáltatókat.

Source link