Egyre inkább aktuálissá válik hazánkban is a kriptovaluták utáni adózás kérdése, ezt a témát szeretné kicsit tüzetesebben körbejárni a Blockchain Magyarország Egyesület június 14-i eseménye. Ahogy a kriptovaluták adózása egyre több embert érdekel, ezzel együtt a magyar jog is definiálta ezeket a digitális eszközöket.

Nemzetközi példák alapján jól látható, hogy innen még sok irányba mehet a piac, úgyhogy az Egyesület úgy döntött, hogy összeszedi a hazai kripto világ krémjét, hogy megkérdezze őket itthon mi az irány? Az eseményen rendkívüli bejelentést tesz Szatmári László, a PM adóügyi főosztályvezetője. Ezután a résztvevők Glaser Anitát, a hazai kriptóadózás koronázatlan királynőjét faggathatják arról, hogy mi is a teendő, ha nyugodtan akarnak aludni, miután lefölözték a Bitcoinról hasznot. 

A kerekasztal beszélgetésen a hazai kripto élet további meghatározó alakjai vesznek majd részt, Debreczeni Barnabás a MrCoin.hu alapítója, Mogyorósi Attila, a CoinCash alapítója, valamint David Taylor, a Kripteus nevű, kriptoeszközökre szakosodott cégcsoport társtulajdonosa beszélgetnek a módosítások piaci hatásairól. A rendezvényt Kalocsai Kornél, a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke moderálja.

Az esemény linkje itt található.

Forrás: Blockchain Magyarország Egyesület