A koronavírus hatása a kanadai bankszektorra

Kanada hat legnagyobb bankja sorra zárja be fiókjait és emellett folyamatosan csökkenti a dolgozói munkaórákat, annak érdekében, hogy ezzel is gátolja a COVID-19 terjedését.

A még nyitva tartó bankfiókokban extra takarításokat eszközölnek, és különös figyelmet fordítanak az ott tartózkodó személyek közötti minimum távolság megtartására.

A Kanadai Bankszövetség közölte, hogy a megszorító intézkedések mellett az alapvető, létfontosságú szolgáltatások továbbra is biztosítottak az ügyfelek számára, és kellő figyelem irányul a vidéki területeken elhelyezkedő bankfiókok működésére.

A „Big Six”- ként emlegetett bankok – a Bank of Montreal, CIBC, National Bank of Canada, RBC, Scotiabank és a TD Canada Trust – arra buzdítják ügyfeleiket, hogy az ügyintézésekhez vegyék igénybe a különböző online- és webes-, valamint telefonos banki szolgáltatásokat.

A bankok igyekeznek ellensúlyozni a helyzetet a munkavállalóik számára, hogy a jelenlegi változtatások ne veszélyeztessék a fennálló munkaviszonyukat. A fenti intézkedések mellett az otthoni munkavégzés lehetősége is adott számos dolgozó számára.

A pénzintézetek fontosabb intézkedései közé sorolandó, hogy a lakossági- és kisvállalkozói ügyfelek részéről akár hat hónapos fizetési halasztás is igényelhető a törlesztésekre vonatkozóan.

 

Forrás: finextra

 

Mészáros Milán

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.