A JPMorgan Chase mai bejelentése szerint az amerikai bankóriás új digitális banki szolgáltatást indít Nagy Britanniában, a Chase márkanév alatt. Gordon Smith a vállalat társelnöke és lakossági bankolásért felelős vezérigazgatója kiemelte, hogy a Chase európai megjelenésével új színt kívánnak vinni az öreg kontinens banki világába. A vállalatvezető elmondása szerint zöldmezős projektként tekintenek az európai terjeszkedésre, és olyan megoldással indulnak a számukra új piacon, amely a nagy konkurenciával is képes felvenni a versenyt.

A digitális bank központja a londoni Canary Warfon lesz, a vállalat angol vezetője pedig Sanoka Viswanathan. A Chase már jelenleg is több mint 400 munkatársat foglalkoztat az Egyesült Királyságban, és további bővülést terveznek. Az amerikai bank már a megfelelő hatósági engedélyeket is beszerezte, így elméletben nincs akadálya az új szolgáltatás elindításának. 

A Chase amerika egyik legnagyobb lakossági bankja, 55 millió digitálisan aktív ügyféllel rendelkezik, az amerikai háztartások közel fele használja szolgáltatásaikat. Az amerikai piacon számos mutató alapján piacvezetőnek számít a vállalat, így a Chase bocsátotta ki a legtöbb hitelkártyát, rendelkezik a legtöbb digitális ügyféllel, illetve legnagyobb lakossági betétállománnyal.

Szerző: Juhász Benedek

Forrás: https://fintechf.com/01-news/jpmorgan-chase-to-launch-digital-consumer-banking-in-the-u-k/