A fizetésnél többet is adhat a munkáltató

Munkahelykereséskor jellemzően több szempontot is figyelembe vesznek az emberek: a fizetést, a munkaköri leírást és a munkahelyi környezetet. Ezek mellett egyre jobban felértékelődnek a további munkavállalói juttatások – részben ennek is köszönheti a Cobee legújabb tőkebevonását.

A Cobee egy spanyol fintechcég, amely juttatásokat kínál vállalatoknak, és azok alkalmazottainak. A munkavállalók egy bankkártyán és egy alkalmazáson keresztül vehetik igénybe a különböző juttatásokat, amelyekből rengeteg van. Ilyen az étkeztetés, a személyszállítás, a gyermekmegőrzés, a továbbképzés, az autókölcsönzés, több biztosítási termék, a mentálhigiénés tanácsadás, a nyugdíj-megtakarítás, valamint egy kupon kollekció is.

A vállalatok maguk dönthetnek, hogy miket szeretnének kínálni az alkalmazottaknak. Háttérrendszereinek rugalmas kialakítása miatt a Cobee képes változó méretű és különböző területeken tevékenykedő cégeknek is saját igényeikre szabott szolgáltatásokat kínálni. Mindemellett a juttatás platform könnyen összeköthető az ügyfelek által használt bérszámfejtő szoftverekkel is.

A Cobee egyre nagyobb sikereknek örvend, melyeket a számok is alátámasztanak. Szinte minden felhasználója használja az alkalmazást, havonta legalább egyszer. Az alkalmazottak átlagosan havi 10 alkalommal nyúlnak a Cobee-bankkártyájukhoz a juttatások igénybevételénél. A startup emellett idén képes volt megháromszorozni a bevételét. Többek közt ezeknek is köszönheti, hogy nemrég 40 millió eurónyi tőkét vont be külső befektetőktől.

Nemzetközileg több, a Cobeehoz hasonló szolgáltató is található:

  • Az Egyesült Államokban a Forma hasonló összeget tudott bevonni befektetőitől,
  • Nem messze tőle, a chicagói HealthJoy 60 millió dollárral lett gazdagabb nemrég,
  • A francia Swile értékét tavaly 1 milliárd dollárra taksálták,
  • A Sodexo vendéglátási játékosként tört be a juttatások területére, valamint
  • Brazíliában a Caju és a Flash versenyeznek egymással.

(Forrás: TechCrunch)

(Címlapkép: Cobee)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.