A Dorsum rendszerét vezeti be a Lengyel BNP Paribas a befektetési tanácsadási folyamataik támogatására. Az 5 ezer privátbanki és 140 ezer prémium banki ügyféllel rendelkező bank döntése a digitális csatornák iránti elkötelezettséget jelzi, nagy eredmény a hazai fintech cég számára, hogy egy ilyen ügyfelet sikerült megszerezniük.

A Gerendai Károlyt is tulajdonosi körében tudó cég a magyar, szlovák, szlovén és román piacok után a lengyel piacon megjelenve a regionális nemzetközi terjeszkedésében nagy lépést tett. A Dorsum célja, hogy a régió piacvezető szolgáltatói legyenek a wealtech cégek között, és tervezik már a CEE régión kívüli európai terjeszkedést is.

A privátbanki szolgáltatók munkáját automatizáló és nagyban megkönnyítő Dorsum szoftver gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálást tesz lehetővé, miközben jelentős költségeket takarít meg a banknak, így végső soron a végfelhasználó költségei is csökkenhetnek a nagyobb ügyfélélmény mellett.

Forrás:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20191024/fontos-merfoldkohoz-ert-a-kulfoldon-terjeszkedo-magyar-fintech-404703

https://www.dorsum.eu/press-releases/bnp-paribas-in-poland-partners-with-dorsum-to-build-the-wealth-management-platform/

Juhász Benedek