A DBS teszteli a szingapúri SingPass nemzeti arcazonosító technológiáját

A koronavírus hatására a bankok körében egyre jobban felgyorsultak a digitális banki szolgáltatások bevezetése. A DBS a szingapúri kormánnyal együttműködve teszteli a SingPass arcellenőrző rendszer technológia használatát az ügyfelek feliratkozási folyamatainak felgyorsítása érdekében.

A szingapúri GovTech által kezelt SingPass lehetővé teszi a szingapúri emberek számára, hogy online kapcsolatba léphessenek a kormányzati ügynökségekkel és a magánvállalkozásokkal. A bank szerint több mint egymillió DBS-ügyfél rendelkezik SingPass-al, amelynek több mint 60%-a 62 éves vagy annál idősebb és nem használ digitális banki szolgáltatásokat.

A DBS ügyfelei szelfi segítségével regisztrálhatnak, amelyet a rendszer összehasonlít a kormány biometrikus adatbázisából származó fotórekordokkal. Ellenőrzés után a felhasználók SMS-t kapnak, amely segítségével beállíthatják a digitális banki hitelesítő adataikat.

A DBS egyik ügyfelének, a 66 éves Nancy Yeo elmondása szerint eddig azért nem regisztrált a digitális banki platformra, mert nem volt biztos a folyamatokban, viszont ezzel az új arc alapú azonosítási rendszer bevezetésével minden kétsége elszállt.

Forrás: Finextra

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.