A Cortana nem húzza le a rolót, de átalakul

[ad_1]2019. 11. 19.Gabriella Erdei

A Microsoft nyolc ország felhasználói számára megszünteti Cortana iOS és Android alkalmazásának támogatását 2020. január 31-én – erősítette meg a hírt a techóriás weboldalán. A CNET szerint a lépés az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Kína, Németország, India, Mexikó és Spanyolország felhasználóit érinti.

A Cortana app 2015 júliusában jelent meg először az Androidra, majd 2015 decemberében iOS-re.

„Annak érdekében, hogy a személyes digitális asszisztens a lehető leghasznosabb legyen, mélyen integráljuk a Cortana-t a Microsoft 365 alkalmazásaiba. Ennek a fejlődésnek a részeként a Cortana úgy segíti tovább a felhasználókat, hogy a már Microsoft vonatkozású alkalmazások részévé válik ”- közölte a vállalat. Az még jelenleg nem világos, hogy a Microsoft mit tervez az Egyesült Államok felhasználói számára, de az alkalmazás valószínűleg még január 31. után is elérhető lesz az USA-ban, mivel ott viszonylag sokan használják más régiókkal összehasonlítva.

A változást követően azok az emlékeztetők és listák, amelyeket Cortana-felhasználók hoztak létre, nem lesznek elérhetőek sem a Cortana mobilalkalmazásokban, sem a Microsoft Launcherben, de továbbra is megtalálhatóak lesznek a Windows Cortana segítségével.

Ezenkívül a Cortana emlékeztetőit, listáit és feladatait automatikusan szinkronizálja a nemrégiben frissített Microsoft To Do alkalmazással, amely továbbra is működni fog.

A Microsoft az elmúlt pár évben folyamatosan próbálkozott a Cortana beindításával, azonban hiába kötött együttmüködést az Alexa-val, a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella már januárban kijelentette, hogy a cég nem látja a Cortana-t az Alexa versenytársaként, és befejezte azt a tervét, hogy a Cortana-val működő intelligens hangszórók felé halad.

 [ad_2]

Source link

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.