A lakosság vagyonos rétegét célzó digitális bank Series A finanszírozási köre a napokban zárult le több, mint fél év után. A Monument tavaly októberben szerzett banki engedélyt Nagy-Britanniában. Az addig bevont 20 millió font tőke azóta tovább növekedett, a Sky New forrásai szerint pedig végül 28 millió font környékén állt meg. A körben részt vett Eric Zinterhofer befektető a Searchlight Capital részéről, Rakesh Loonkar vállalkozó, valamint Harry Handelsman, a Manhattan Loft Corporation alapítója és CEO-ja.

A bank nagyjából 3,5 millió, 250 ezer és 5 millió font közötti vagyonnal rendelkező főt céloz az Egyesült Királyságban. Ugyan elsőre ez túlságosan zártkörű csoportnak hangozhat, a Monument azonban minimum 25 ezer fontos számlaegyenleget vár el ügyfeleitől, amely csupán a fele a legtöbb privát bank esetében elvártnak. A bank szerint a társadalom ezen jómódúbb rétege manapság nincs kielégítően kiszolgálva a bankok által és többet érdemelnek a jelenlegi szolgáltatásoknál.

„Nagyon elégedettek és izgatottak vagyunk, amiért sikeresen lezártuk Series A finanszírozási körünket, túllépve céljainkat egy ilyen kihívásokkal teli időszakban”, mondta Mintoo Bhandari, a cég társalapítója. „Ahogy a hangsúly globális és nemzeti szinten is a gazdasági élénkülés felé terelődik, magabiztosak vagyunk, hogy az olyan digitális vállalatok, mint a Monument is, kiemelt szerepet játszhatnak a gazdaság minden korábbinál magasabb szintre való fellendítésében.”

A finanszírozási kör lezárultával, valamint a korábbi társ-CEO, Niall Booker tavaly júliusi, vezérigazgatói posztra történő kinevezésével a Monument ígéretes helyzetben érezheti magát, ami a 2021-es indulással kapcsolatos célok teljesülését illeti.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond