A brit kkv-k számára kölcsönöket nyújtó Nucleus Commercial Finance bejelentette, 200 millió font tőkét vont be a cég legújabb finanszírozási körének keretein belül, melyben két meg nem nevezett befektetési cég vett részt. A finanszírozást a cég arra használja majd, hogy a Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány idején az állam által kínált kölcsönök márciusi lezárultát követően vonzó opciót jelentsenek. 

Az elmúlt évben a cég maga is részt vett az állami kölcsönök folyósítását végző programban, valamint a hitelek automatikus szavatolása felé is nyitni kezdett. A Nucelus CEO-ja Chirag Shah szerint, „amint a kormány hitelprogramja véget ér, jelentős rés keletkezik majd a vállalati kölcsönök iránti kereslet és a rendelkezésre álló kínálat között. Itt jön be a képbe a Nucelus, ami fintech hitelezőként továbbra is kulcsszerepet fog betölteni ennek a résnek a betömésében és támogatni fogjuk azokat a vállalkozásokat, akiknek finanszírozásra van szükségük.”

„A kkv-k egyre gyakrabban már elsőre alternatív, így például fintech hitelezőkhöz fordulnak, mivel tudják, hogy innovatív megoldásokat kínálunk, valamint a hagyományos bankoknál gyorsabban biztosítjuk számukra a kért forrásokat. Ez az újabb tőkebevonási kör csak erősíteni fogja ezt a trendet és segít majd bebetonozni vezető pozíciónkat a kkv-hitelezést végző fintechek között,” tette hozzá Shah.

A Nucleus 2011-es elindulása óta nagyjából 1,7 milliárd fontnyi kölcsönt folyósított ügyfelei számára, ehhez pedig fokozottan hozzájárult a kiemelten erős 2020-as év. A cég célja, hogy ez év márciusának végéig további 200 millió fonttal támogassák a források után néző vállalatokat a sikeres talpraállásban.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond