20 millió dollárral már beljebb az Arc

A San Franciscó-i székhelyű Arc startup-finanszírozási platform 20 millió dollárt kapott a Left Lane Capital által vezetett finanszírozási körben.

Az Arc célja, hogy alternatív finanszírozási módszerekkel segítse a startupok növekedését, úgy, hogy ne kelljen kockázatitőke-befektetőkhöz fordulniuk – a tulajdonuk esetleges felhígítása árán. A 2021-ben alapított Arc az induló vállalkozások jövőbeli bevételeit előzetes tőkévé alakítja, készpénzkezelési számlát biztosít az alapok tárolására, kezelésére és elköltésére, valamint pénzügyi elemzéseket biztosít a növekedés ösztönzésére.

A cég júniusban elindította az Arc Treasury-t, a Stripe-pal együttműködésben kifejlesztett új banki platformot. A platform további pénzügyi eszközökhöz biztosít hozzáférést az ügyfeleknek, beleértve a bankszámlákat és a kiadáselemzést. A Stripe birtokolja és kezeli a kapcsolatot a fogadó bankkal, az Evolve-val, míg az Arc megépítette azt a felhasználói felületet, amelyet a startupok az Arc Advance finanszírozás eléréséhez, letétbe helyezéséhez és elköltéséhez használnak.

„Az első számú digitális bankot építjük a szoftverindítások számára”

– nyilatkozta Don Muir, az Arc társalapítója és vezérigazgatója.

„Örülünk, hogy egyesítjük erőinket ezzel a tehetséges befektetői csoporttal, akik releváns tapasztalatokkal ruházzák fel a fintech és SaaS startupokat piacvezető platformokká. Ez a tőkeinjekció segít felépíteni és bővíteni az Arc Treasury-t, hogy megfeleljünk a szoftvervezérelt vállalkozások új generációjának digitális banki igényeinek” – tette hozzá Don Muir.

Az Arc 2021 szeptemberében indult az Y Combinatoron, 11 millió dolláros tőke- és 150 millió dollár adósságfinanszírozást követően. Azóta a vállalat ezernél is több induló vállalkozásnak adott otthont platformján.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Joonyeop Baek / Unsplash)

Urbán Anikó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.