A Fintech Power 50 listáján a Vacuumlabs

A Fintech Power 50 listáján a Vacuumlabs A londoni Fintech Weeken mutatták be július közepén a nyilvánosságnak a 2021. évi Fintech Power 50-et, amely a világ 40 fintech vállalatát, valamint a fintech terület 10 legjelentősebb influencerét vonultatja fel. Az idei listára közel 1000 vállalatot jelöltek, köztük a budapesti irodával is rendelkező, pozsonyi központú Vacuumlabs-et, amely a közép-európai régióból egyedüli cégként került be a 40 legbefolyásosabb fintech vállalkozás közé.  

A Fintech Power 50 egy 2018-ban alapított exkluzív program, amely az innovációt és a kreativitást támogatja a fintech szolgáltató ágazatban. A vállalatok és magánszemélyek tájékoztatására készült rangos globális lista többek között azt a célt is szolgálja, hogy a rajta szereplők és a téma iránt érdeklődők számára is elérhetővé váljon az innovatív fintech vállalatok és vezetőik hálózata. Az idei rangsor a korábbi éveknél szélesebb földrajzi térséget fed le: nemcsak az Egyesült Királyságból és Európa más részeiből, hanem Észak-Amerikából, Ázsiából, a Közel-Keletről és Afrikából is szerepelnek benne fintech cégek. 

Mark Walker, a Fintech Power 50 társalapítója és vezetője a londoni Fintech Week keretében élőben mutatta be a listát – ez volt az első offline fintech esemény az Egyesült Királyságban a világjárvány kezdete óta.  Idén minden eddiginél több céget jelöltek a globális listára, összesen több mint 15 000 szavazatot adtak le a jelöltekre. A Fintech Power 50 fantasztikus évet tudhat maga mögött. Büszke vagyok arra, hogy az idei rangsorunk széles földrajzi skálát képvisel, és annak is örülök, hogy több ázsiai és észak-amerikai vállalatot jelöltek – mondta el a bejelentésen Mark Walkera Fintech Power 50 társalapítója

 A 2021-es Fintech Power 50 rangsorból további fontos tények derülnek ki: 

● a listán szereplő 40 cégből 8-at nők vezetnek, 

● a 10 kiválasztott influencerből 3 az ázsiai, csendes-óceáni térségből származik, 3 Észak-Amerikából, 4 pedig Európából.  

A Vacuumlabs globálisan meghatározó fintech szereplők társaságábanA Vacuumlabs egyedüli közép-európai cégként került a rangsorba, erről így nyilatkozott Matej Ftáčnik, a Vacuumlabs vezérigazgatója: „A Vacuumlabs-ben hatalmas elismerésként éljük meg, hogy a világ vezető fintech vállalatai között lehetünk, és hogy az 1000 jelentkezőből bekerültünk a 40 kiválasztott közé. Ez óriási megtiszteltetés számunkra. Az idei listát 2021. július 13-án hirdették ki a londoni Fintech Week nagyszínpadán. A lista létrejöttéről bővebb információ a kezdeményezés weboldalán található.

A FINTECH POWER 50 lista résztvevői

Top 10 InfluencerNévOrszágNeme
 Jim MaroursUSAM
 Fernn LimSGF
 David BirchEUM
 Ron ShevlinUSAM
 Lucy LiuSGF
 Dr Leda GlyptisUKF
 Emmanuel DanielSGM
 Chris SkinnerEUM
 Ghela BoskovichUKF
 Theo LauUSAF
Top 40 Fintech vállalkozásNévOrszágVezető neme
 OonexEUF
 ContisUKM
 EllipticUKF
 VacuumlabsSlovakiaM
 FeaturespaceUSAF
 TinkSwedenM
 CurveUKM
 OpenPaydUKF
 MillTechFXUKM
 SokinSGM
 Embark (Via The Agency Partnership)UKM
 Kani PaymentsUKM
 Checkout.comUKM
 Bottomline TechnologiesUKM
 nCinoUKF
 ADVANCE.AI (Advanced Intelligence Pte Ltd)SGM
 VyneUKM
 ZaggleIndiaM
 Wing Money (Cambodia)CamM
 ContourSGM
 ZignSecSwedenM
 VestaUSAM
 SaltEdgeCanadaM
 MarqetaUSAM
 IFX PaymentsUKM
 KUDA BankAfricaM
 IDNOWDEM
 MclearUKM
 Trade LedgerUKM
 MoneyhubUKF
 AEVIDEM
 PassfortUKM
 FinlyncSGM
 ZilchUKM
 GPSUKF
 VolopaUKM
 Radar Payments (SmartVista AG)SWITZF
 Banking CircleLUXM
 JumioUKM
 BybitSGM