A Pennylane francia fintech startup kkv-knak segít pénzügyeik és könyvelésük kezelésében, illetve azok valós időben történő követésében. A fintech cég platformja lehetővé teszi a cégvezetőknek, hogy könnyebben áttekinthessék cégük helyzetét, valamint értékes időt nyerjenek az adminisztrációs, illetve könyvelői tevékenységek hatékonyabbá tétele révén.

Arthur Waller, a cég társalapítója és CEO-ja úgy fogalmazott, „ez a teljes mértékben házon belül fejlesztett megoldás harmadik feles szolgáltatókhoz csatlakozik, és a rendkívül hatékony funkciók integrációja révén kiváló felhasználói élményt kínál, egyben értékes segítséget nyújt a mindennapi vállalati döntéshozatalban”.

A 2020-ban alapított cég 2,4 millió dollárnyi bevételt termelt a tavalyi évben, emellett munkavállalóinak köre is nagyjából 30 könyvelővel és 15 fejlesztővel egészült ki. Mostanra a Pennylane több, mint 500, többségében francia kkv-t támogat napi szinten a cég platformján keresztül. A legújabb finanszírozási kör, melyben a Global Founders Capital és a Partech is részt vett, a tavaly májusban bevont 4,3 millió dollárnyi indulótőkét újabb értékes forrássokkal egészíti majd ki várhatóan. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond