Üdvözöljük
a Women in Finance honlapján!

A Women in Finance célja hozzájárulni egy sokszínű, mindenki számára egyenlő esélyeket biztosító pénzügyi szektor létrejöttéhez.

Bár a pénzügyi pályára lépő nők és férfiak száma arányaiban hasonló, a nők általában lassabban és kisebb létszámban kerülnek vezető beosztásba. Erre a jelenségre reagálva, Women in Finance (WIF) címmel hirdetett kampánysorozatot a Peak és a Fintech.hu szerkesztősége.

A kezdeményezés tájékoztatással, a téma kutatásával és az inspiráló női vezetők láthatóságának növelésével hivatott támogatni a pénzügyi ágazat sokszínűségét. A WIF célja, hogy programjai és eseményei minél több fiatal nőnek hozzanak kedvet a pénzügyi pályaválasztáshoz és segítsenek a már a szakmában dolgozó hölgyeknek a sikerhez vezető személyes útjuk megtalálásában.

Ezért hoztuk létre a magyar pénzügyi szektorban dolgozó kimagasló női tehetségek toplistáját és a Women in Finance díjat, és ezért indítjuk el a pályakezdő fiatalok motivációját felmérő kutatásunkat. 

A Women in Finance célja egy aktív szakmai közösség létrehozása, melynek küldetése a pénzügyi ökoszisztéma népszerűsítése és a szektorban dolgozó női szereplők érdemeinek és profizmusának bemutatása.

A Women in Finance kampánysorozata 2022. november 29-én kezdődik az év legsikeresebb női vezetőinek elismerésére első alkalommal megrendezett Women in Finance 2022 Gálával és a Fintech Sparks Women in Finance tematikus kiadvány megjelenésével.

Ha szeretnél értesülni a WIF híreiről, iratkozz fel a Fintech.hu hírlevelére!

Közösség a nők pénzügyi
reprezentációjáért

Díjátadó

A pénzügyben tevékenykedő sikeres nők személyes karrierútja inspiráló a kollégáknak és a pálya iránt érdeklődő fiataloknak is. Az év legmeghatározóbb női pénzügyi szakembereit a Women in Finance 2022 Gálán díjazzuk.

Kiadvány

A kampány első eleme a Fintech Sparks – Women in Finance szakmai kiadvány, amelyben nemzetközi és hazai trendeken, kutatásokon és példákon keresztül térképezzük fel a nők szerepét a pénzügyben.

Kutatás

A kérdőíves kutatás a pályaválasztás előtt álló fiatalok véleményét és benyomásait méri fel a pénzügyi szektorban való elhelyezkedés lehetőségeiről.

Együttműködő partnereink

Nők a fintechben hírek