Washingtoni központ támogatja a magyar startupokat

A washingtoni magyar nagykövetség egyik épületében nyílt meg az a központ, ami szálláslehetőséget, gyakorlati segítséget és logisztikai ellátást nyújt magyar startupoknak és vállalkozóknak, ezzel hozzájárulva az amerikai piacra való könnyebb belépésükhöz.

A központot a budapesti Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) együttműködésével hozták létre.

 György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerint az amerikai piac szinte határtalan növekedési lehetőségeket kínál, ám erre a piacra nehéz belépni az erős verseny okán.

A washingtoni magyar nagykövetség szakdiplomatái gyakorlati segítséget adnak a piac “meghódításához” és több amerikai partnert is bevonnak.  A követség tagjai szükség esetén segédkeznek újabb üzleti partnerek felkutatásában is, illetve összefognak az Egyesült Államokban működő többi magyar diplomáciai képviselet munkatársaival a siker érdekében.

Szabó László washingtoni magyar nagykövet kiemelte, hogy a washingtoni magyar nagykövetség területén, önálló épületben megnyílt központban – 12 ember elszállásolására elegendő lakrész került kialakításra továbbá, találhatók benne oktatásra alkalmas közösségi terek, valamint modern technológiával felszerelt tárgyalóhelységek is.

A jelentkezők kiválogatása nemsokára elkezdődik, az első vállalkozók várhatóan már az ősszel megérkezhetnek Washingtonba.

Forrás: MTI

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.