Váratlan nevek a tőkebevonási lista tetején

A mai nappal új rovat indult a Fintech.hu-n Tőkebevonások néven. Ennek megfelelően mostantól minden hét elején beszámolunk a mögöttünk hagyott hét nap legnagyobb és legizgalmasabb fintech tőkebevonásairól. Az első héten máris izgalmas és meglepő eredményekről lesz szó. 

Meglepő, hiszen a győztesünk Indiából érkezett, erre korábban nemigen volt példa. A CoinDCX egy kriptotőzsde aggregátor platform, ahol a felhasználók gyorsan, egyszerűen és biztonságosan növelhetik kitettségüket a kriptovalutáknak. A tartalomgyártásra is nagy hangsúly kerül, hiszen egy olyan trendi témáról van szó, ahol a többség lelkesedése még nagyobb, mint a tudása. A CoinDCX ígéretes növekedési pályára állt be, a múlt héten pedig 135 millió dollárhoz jutott befektetőitől.

A Pinhome is eseménydús napokon van túl, amit főleg a vállalat 50 millió dolláros finanszírozási körének lezárulta indokol. A CoinDCX-hez hasonlóan egy ázsiai vállalatról van szó. Az indonéziai Pinhome egy ingatlankereskedési platform, amelynek legfőbb célja, hogy széles körben elérhetővé tegye az ingatlan- és otthonfinanszírozási konstrukciókat. Egy fejlődő országban tevékenykedő fintech esetén érthető, sőt szinte elvárható, hogy társadalmi értékteremtés történjen. A Pinhome esetén ez vitathatatlanul így van.

Szintén 50 millió dollárt vont be a Kinara Capital. Az indiai fintech kisvállalkozásoknak nyújt rugalmas fedezetlen hiteleket, hogy ezzel segítse őket a növekedésben. Az indiai piacon meglehetősen rugalmatlan hozzáállást tanúsítanak a hagyományos bankok, a kisebb vállalatoknak nem szívesen hiteleznek a nagyobb bizonytalanság és kockázatok miatt. A Kinara Capital tőkebevonásával teljes ázsiai hegemónia valósult meg a képzeletbeli dobogón. Ez is azt jelzi, hogy érdemes nagyobb figyelmet szentelni a kontinens fintech ökoszisztémájának, hiszen egymást követik az ígéretes projektek. 

A folytatásban két amerikai fintech következik. A FundGuard egy felhőalapú, mesterséges intelligenciát alkalmazó vagyonkezelési és eszközkezelési platform. A SafetyWing pedig egy insurtech szolgáltató. A vállalat termékpalettáján digitális utas- és egészségbiztosítási termékek állnak az ügyfelek rendelkezésére, akik az igényeikhez illeszkedő módon vehetik igénybe a megoldásokat. A FundGuard 40, míg a SafetyWing 35 millió dollárhoz jutott múlt héten lezárt tőkebevonási körében.

Forrás: Crunchbase

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.