A  Bunq fintech startup metal kártyát dob a piacra, ami a zöld kártya (Green Card) nevet kapta.  Míg egyes bankok prémium kártyákkal történő cashback-programot kínálnak, a Bunq speciális típusú „cashback-t” kínál, amivel minden elköltött 100 euró után egy fa kerül elültetésre. A társaság az Eden Reforestation Projects- el társult, hogy finanszírozza az erdősítést az egész világon.

A fémkártya gyártása nem különösebben környezetkímélő, ezért a Green Card négy év helyett, hat év után jár le.

Az Green Card  úgy funkcionál, mint a nemrègiben piacra dobott “travel card” a Bunqtól, ami azt jelenti, hogy egy mastercard kártya – devizaárfolyam átváltási költségek nélkül. A cèg a standard mastercard devizaárfolyamot használja, plusz költsègeket nem számol fel. Èrdemes megemlìteni, hogy a Green Card  nem úgy működik mint a piacon lèvő hitelkártyák többsège, mert itt nincs hitelkeret, helyette a kártyahasználathoz szüksèges fedezet feltöltèse az applikáción keresztül törtènik

A Green Card évente 99 euróba kerül, az ATM-ből történő pénzfelvételnél a Bunq 0,99 eurót számít fel, de 10 ingyenes kivételt biztosít.

Forrás: techrunch

Bodanitz Bora