A hitelkártyákkal és személyi kölcsönökkel induló kaliforniai fintech cég újabb elemmel bővíti termékpalettáját, ezzel még közelebb kerül ahhoz, hogy egy teljes értékű neobankká váljon.

2021 Január 14-én elindult a havidíjmentes folyószámla szolgáltatása melyhez most ingyenesen bankkártyát is adnak pénzvisszatérítési (cashback) akcióval. A havidíj mentességért cserébe nincs szükség minimum számlaegyenleget fenntartani bár így a pénzfelvétel már csak díjfizetés mellett lehetséges. A folyószámlát egy applikáción keresztül is létre lehet hozni, ahonnan aztán menedzselhetők a különböző számlaműveletek is. A bankbetétek FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) biztosításáról az Amerikai Cross River Bank kezeskedik.

Az Upgrade esetében a fő bevételi forrás nem a banki tranzakciós díjakban rejlik, hanem továbbra is az egyszerűen felvehető és személyre szabottan törleszthető hitel szolgáltatásaikban. A jelenlegi termékfejlesztési lépéssel azt remélik, hogy sok új ügyfelet szerezhetnek akik, később használatba veszik hitel termékeiket is.

Forrás: Techcrunch

Tóth Balázs