Újabb 54,4 millió dollárt gyűjtött be az Alan, francia startup

Az Alan, francia startup 54,4 millió dollárt szerzett C sorozatú finanszírozási fordulójában. Az elmúlt 4 évben az Alan összességében 136 millió dollárt (125 millió eurót) gyűjtött be.

A biztosítási megoldásokra fókuszáló fintech csapat most egy egészségbiztosítási termék piacra vitelén dolgozott, amelyet saját licenszük segítségével mutattak be, így már nem is alkalmaznak szponzorszolgáltatót a korábbi gyakorlattal ellentétben. Az Alan célja, hogy átlátható politikával és világos árképzéssel rendelkezzen. A startupnak hatalmas lehetőségei vannak Franciaország piacán, mivel minden munkavállalót fedez a nemzeti egészségügyi rendszer, illetve a magánbiztosítók.

A hasznos funkciók egyben USP-ket is biztosítanak a fintech cégnek, így versenytársaikkal szemben nagyon magas szintű, digitális szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleik számára, ezzel is segítve egészségük megőrzését, és a jó ügyfélélményt. Erre jó példa a mobil appjukon keresztül elérhető orvosokkal való kommunikációs platform, az Alan Map.

A koronavírusra is reagált a startup: külön platformot hoztak létre, amelyen keresztül kommunikálhatnak ügyfeleik orvos szakértőkkel, ezzel is segítve egészségük megőrzését.

 

Forrás: techrunch

 

Juhász Benedek

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.