Új fizetési rendszert indít a Facebook. Itt a Facebook Pay!

A Facebook egy olyan összevont fizetési szolgáltatást indít, ami a Facebook mellett, a hozzá tartozó alkalmazásokon is működőképes (Messengeren, Instagramon, WhatsAppon).

A Facebook Pay ígérete szerint még kényelmesebbé, biztonságosabbá és következetesebbé teszi majd a fizetést és a pénzküldést.

A felhasználók a Facebook Pay-hez egyszerre adhatják hozzá az általuk preferált fizetési módszereket – ideértve a hitel- és bankkártyájuk, valamint a PayPal-t

Beállíthatják ezt a funkciót alkalmazásonként vagy egyszerre is, valamint megtekinthetik fizetési előzményeiket, kezelhetik és frissíthetik a beállításokat egyszerűen, egy helyen.

Az Egyesült Államokban a Facebook Pay ezen a héten jelenik meg, egyelőre a Facebookon és a Messengeren és főleg adománygyűjtésekre, rendezvény jegyekre, P2P-kifizetésekre lesz alkalmas. Később bevezetik majd az Instagramon és a WhatsAppon is, illetve más országokban.

A rendszer független a Calibra pénztárcájától, amit a közösségi média óriás épít az ellentmondásos Libra kriptovaluta hálózathoz (ami valószínűleg még messze van a bevezetéstől.)

 

Forrás: finextra

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.