Új fizetési megoldás a Facebookon

A teljes vállalati arculatváltáson átesett Facebook, azaz jelenlegi nevén Meta új fizetési megoldást tesztel. A fintech szempontból kifejezetten viharos időszakot maga mögött tudó vállalatnál most nem a Novi digitális tárca szolgáltatással vagy a Diem stablecoinnal felérő grandiózus fejlesztésről van szó, hanem egy egyszerű Facebook Messengeres fizetésről.

A Split Payments funkció keretein belül a felhasználók csoportos beszélgetéseikben fizetési kérelmet küldhetnek a csoport többi tagjának. A kérelmet egy személyre szabott üzenet, valamint egy Facebook Pay fizetési opció kíséri. Ezt főleg csoportos, közös kiadásokra tervezték, mint például egy vacsora vagy egy közös közüzemi számla. Az ilyen tételeket egyébként egyenlően vagy tetszőlegesen is eloszthatják egymást közt.

A jelenleg csak egyesült államokbeli felhasználók számára elérhető, még mindig tesztelési fázisban lévő szolgáltatás az ugyancsak új nevet kapó fintech üzletág, a Novi alá fog tartozni. A pénzügyi és fizetési szolgáltatásokért felelős osztály kezeli a Facebook Pay alá tartozó megoldásokat is, mint például kereskedők kifizetését vagy a számlakifizetésre fejlesztett Invoice Fast Track-et. A csoport egyéb leányvállalatainak a megoldásai is a Novihoz tartoznak, mint például a WhatsApp Brazíliában elérhető peer-to-peer fizetése vagy az Instagram vásárlási funkciói.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.