Stabilizálódik a kriptopiac

Úgy tűnik, hogy megállt a kriptopiacon történt pánikszerű eladási hullám, amit Elon Musk hétvégi twitter háborúja, illetve múlt heti bejelentései indítottak el. A hétvégi zuhanás során a Bitcoin február óta nem látott szintre esett vissza, egészen 42.000 dollárig csökkent az árfolyam.

Az esés akkor kezdődött, amikor Musk a bitcoin környezetre gyakorolt negatív hatását kezde el kritizálni, majd kijelentette hogy a Tesla a jövőben nem fogad el bitcoint autóiért cserébe.

Naeem Aslam, az Ava Trade vezető elemzője kijelentette, hogy ezt a korrekciót Elon Musk Twitteren közzétett megszólalásai katalizálták, de már ideje volt egy korrekciónak a kripto piacon. A kripto árfolyamok rendeződése most is zajlik, a stabilizáció oka az lehet, hogy a befektetők az esést látva kritikus szinteken elkezdték vásárolni a valutákat. Aslam szerint a Bitcoin túlvetté vált, de a tény, hogy kezdi megközelíteni a 200 napos mozgóátlagát, mindenképp jó jel és egyben jó lehetőség.

Eközben egy új, stopelon nevű kriptovalutát indítottak útjára abból a célból, hogy felhívják a figyelmet Musk túlzott befolyására a kripto piacon.

A stopelon alapítói így kommentálták a történteket: “Elon Musk hírhedt Twitter-fiókjával felelőtlenül manipulálja a kripto piacokat. Játszik az emberek portfóliójával, mint a cukorral, Elon egy nárcisztikus milliárdos, és mindig is az lesz. Ebből elég. Ezért létrehoztuk a $STOPELON-t.”

Seres Krisztián

Forrás: Yahoo Finance

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.