QR-kód alapú fizetéssel bővül a Revolut for Business

A brit neobank ismét egy új funkcióval állt elő, aminek ezúttal főként a vállalati ügyfelek örülhetnek, a Revolut ugyanis Európa szerte elérhetővé teszi számukra a QR-kód alapú tranzakciókat. A funkcióval elsősorban azokat a cégeket veszik célba, akik a Revolut Business applikáción keresztül könnyedén hozzáférhetnek a QR kódokhoz, így további eszközök vásárlása nélkül kínálhatnak egy újabb fizetési opciót ügyfeleiknek, legyen szó piaci árusokról, kávézókról, vagy bármilyen más vállalkozásról.

A felhasználóknak először is egy igénylést kell leadniuk egy Revolut kereskedői fiókra, amin keresztül utána elérhetik a funkciót. A QR kódot a rendszer saját maga legenerálja, azt a vásárlóknak később csak be kell szkennelniük okoseszközük kamerájával. Ezt követően a vásárló előtt megjelenik a lehetőség, hogy elindítsa a tranzakciót az általa preferált módon (Visa, Mastercard, vagy Apple Pay).

Paulo Guichard, a Revolut ügyfélakvizíciós stratégiáért felelős vezetője azt mondja: „A QR-kódok népszerűsége növekedett, hiszen ez a fizetési mód gyors, és egyszerű, valamint lehetőséget ad arra, hogy az emberek a közösségi távolságtartás szabályainak megfelelve hajtsák végre tranzakcióikat, ami a világjárvány miatt egyre fontosabb szempontnak számít. A megoldásunkkal nincs szükség további eszközökre, hiszen a cégtulajdonosoknak csupán annyi dolga van, hogy használják a Revolut Business appot és feltüntessenek egy QR-kódot vásárlóiknak a fizetéshez, így hatékonyan és érintésmentesen mennek végbe a tranzakciók.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

Előző bejegyzésAz érintéses kártyás fizetési limitek változása a koronavírus-járvány tükrében
Következő bejegyzésA kriptopiac felé nyit a Klarna