Pénzügyi tanácsadás robottámogatással

Az MKB Banknál bevezetett hibrid tanácsadói modell ötvözi a személyes kiszolgálás és a korszerű digitális technológiák előnyeit. Szoftverrobottal a háttérben gyorsabbá válik a kiszolgálás, miközben csökken a befektetések kockázata és nő azok hozama.

Ahogy az iparban rohamtempóban terjednek a gyakran ismétlődő munkafolyamatokat végző fizikai robotok, úgy az irodai munkában is egyre több feladatot vesznek át az emberektől a szoftverrobotok. Különösen olyan, jellemzően rutinszerű tevékenységeknél használhatóak kiválóan, amelyek nincsenek közvetlen kapcsolatban az ügyfelekkel. A szoftverrobotokat leggyakrabban informatikai támogató és fejlesztő feladatok elvégzésére alkalmazzák. A Statista adatai szerint ezután a pénzügyi-számviteli, a marketing- és az ügyfélszolgálatos területek következnek.
– A döntés, hogy tanácsadóink munkáját szoftverrobotok támogassák, már korábban megszületett. Az MKB Bank évek óta elkötelezett partnere a fintech szektornak és a legtehetségesebb startupoknak is. E törekvésünkben legfontosabb platformunk az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab, amely olyan inkubációs hátteret kínál startupok számára, amely várakozásaink szerint a jövőben a teljes MKB Pénzügyi Csoport mindennapi működését is támogatni tudja. A Blueopes Zrt. és az MKB Private Banking közös projektje, a robottanácsadó e közös gondolkodás és cselekvés egyik legjobb példája – tájékoztat Szabó Sándor, az MKB Bank Privátbank igazgatója. – írja a Computer World
Teljes cikk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.