Online részlefizetési megoldás szolgáltatót integrál az Amazon Australia

Az amerikai e-commerce óriás ausztráliai leányvállalata partnerséget kötött a „buy now, pay later” (azaz online részletfizetési) megoldást kínáló Zip fintech vállalattal. A megegyezés részeként az Amazon a következő 7 év folyamán egy előre rögzített áron vásárolhat a Zip részvényeiből. A hír hatására a cég részvényei 24,1%-al növekedtek, amely a legnagyobb emelkedés az eddigi életükben.

Az online kereskedők között hatalmas harc folyik a vásárlók megszólításáért és ösztönzéséért, amely a Zip növekedésének alapját képezi. A vásárlók számára ingyenes részletfizetési megoldást biztosítanak, a költségeket minden esetben a kereskedőkre terhelik, akiknél a szolgáltatás elérhetővé tételének köszönhetően forgalomnövekedés várható.

Néhány napja írtunk róla, hogy a PayPal befektetett a Paidy japán fintech vállalatba, melynek hasonló a profilja: úgy látszik, hogy az e-kereskedelemben érdekelt amerikai nagyvállalatok igyekeznek megvetni a lábukat a világ minden táján és nagy lehetőségeket látnak az instant folyósított online hitelek piacában.

Forrás: https://www.pymnts.com/news/payment-methods/2019/amazon-australia-integrates-bnpl-startup-zip-co/

László Soma

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.