OFF: Zuckerberg és az idegen hatalmak az EP választások előtt

A Facebook ma már sokkal jobban ki tudja szűrni a beavatkozási kísérleteket egy választásba, mint 2016-ban, de nem tudja garantálni, hogy a május végi EP-választásokkor nem fogják manipulálni – mondta Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és vezetője kedden az ír közszolgálati tévének (RTE) adott interjújában.

Viszonylag tisztán folyt le

A cég azt állítja, hogy nem kímélt pénzt és fáradságot az EP-választások manipulálásának megakadályozására, miután feltételezett orosz ügynökök felhasználták a Facebookot és más közösségi oldalakat arra, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét. 2016 óta már több fontos választás volt, ami viszonylag tisztán folyt le, és bebizonyította, hogy működik az a védelem, amit a cég kiépített – mondta Zuckerberg.

Egyszerűen senki nem tudja garantálni…

„Nyilvánvalóan fejlődtünk, de nem hiszem, hogy bárki garantálni tudná, hogy minden veszélyt el tudunk hárítani egy olyan világban, amiben idegen államhatalmak próbálnak meg beleavatkozni választásokba. Ez egy folyamatos fegyverkezési verseny, amiben szakadatlanul építjük a védelmünket, de a beavatkozni akaró kormányok is folyamatosan fejlesztik eszközeiket, taktikájukat” – mondta Zuckerberg.

Teljes cikk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.