Óceánokat szennyező műanyagból készít mPOS eszközöket az iZettle

Az iZettle svéd mPOS-gyártó újrahasznosított kártyaolvasókat dob a piacra, amik az óceánból összegyűjtött horgászkötelekből és hálókból készülnek.

Komoly kutatómunka áll a tervezett eszközök mögött, amiből az derült ki, hogy az óceánt szennyező műanyag 46% -ka régi halászhálókból tevődik össze. Az IZettle szerint az Ocean Reader 75% -ka ebből az  újrahasznosított óceáni hulladékból készül majd.

Manapság csaknem 125 millió kártyaolvasó terminál van a világon, és ez a szám évente átlagosan hat százalékkal növekszik. Az IZettle törekvése, hogy minden új termék 2021-ig újrahasznosított anyagokat tartalmazzon.

Jacob de Geer, az iZettle társalapítója azt mondja: „Amikor olyan kérdésekről van szó, mint például a fenntarthatóság, a mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Büszke vagyok arra, hogy az iZettle elindítja a világ első, újrahasznosított, óceán műanyagból készült POS termináljait, ám ezzel egyidejűleg az egész iparág kudarca, hogy ez csak most történik meg.”

Az Ocean Reader töltő dokkolói szintén óceán műanyagból készülnek, és az eladási ár 20% -át adományozzák azoknak a szervezeteknek, amelyek elkötelezték magukat az óceáni műanyagok eltávolítása mellett.

Ez év elején a CPI Card Group bevezette a Second Wave nevű fizetési kártyát, amik az  óceánhoz köthető műanyagból készülnek.

 

Forrás:finextra

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.