Nagy tőkét vont be egy kiberbiztonsággal foglalkozó fintech

Friss tőkével folytatja növekedését az Axonius kiberbiztonsági vállalat. A New York-i székhelyű fintech 200 millió dollárt vont be Series E tőkebevonási fordulójában, értéke ezzel 2,6 milliárd dollárra növekedett. A tőkeemelésben meglévő és új befektetők egyaránt részt vettek.

Az Axonius egy technológiai kockázatkezelő platform, amely főként kiberbiztonsági megoldásokat és funkcionalitást kínál ügyfeleinek. A szolgáltatás elsősorban a vállalatok biztonsági, IT, pénzügyi, valamint kockázatkezelési csapatait igyekszik segíteni modern alkalmazások és infrastruktúra kínálatával.

Erre azért van szükség, mert napjainkban minden vállalat sokrétűen alkalmazza a technológiát, amit az elmúlt évek drámai innovációja tesz lehetővé. Nem ritka, hogy egy vállalat valamilyen IoT (internet of things, azaz dolgok internetje) eszközt használ az adatok begyűjtéséhez és biztonságos közvetítéséhez, ezzel párhuzamosan az adatközpontokhoz saját szervereket rendelnek, az adatok egy részét pedig a felhőben tárolják. A munkavállalói eszközökön (laptop, telefon) szintén rengeteg érzékeny céges adat található. Ez a kör tovább bővíthető, de nincs szükség különösebb elemzésre, hogy lássuk, a céges technológiai eszközök és az azokon tárolt adatok hatékony kezelése komoly kihívás elé állítja a vállalatokat. 

Az Axonius a kibereszközök támadási felületeinek kezelésében (cyber asset attack surface management, azaz CAASM), valamint a Software-as-a-Service (SaaS) szolgáltatások menedzselésében támogatja ügyfeleit. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a technológiai eszközök és platformok diverzitásából fakadó veszélyeket hatékonyan kezeljék. Fontos szempont, hogy az ügyfelek egyben bebiztosíthatják magukat a kibertérben történő támadásokkal szemben is. 

Az Axonius több száz adatforrással integrálható, ezáltal átfogó képet nyújt a technológiai eszközkészletekről. A platform szintén kiemelt figyelmet fordít a vállalatok hálózatán szereplő adatok és egyének nyomon követésére, így valós időben mérhetők fel az egyes kockázati tényezők. Az Axonius megoldásai képesek a meglévő hézagok azonosítására és az optimális eljárások automatikus implementálására is.

A vállalat a friss tőkét termékfejlesztésre és globális működésének felskálázására fordítja majd. Saját bevallásuk szerint olyan mértékű keresletnövekedést tapasztaltak, ami szükségessé teszi a robosztus működés alapjainak letételét. A 2021-es pénzügyi évet 132 százalékos bevételnövekedéssel zárták, ez volt zsinórban a harmadik év amikor legalább megduplázódtak a bevételek. A munkavállalók száma 174 százalékkal növekedett tavaly, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az ügyfelek száma kétszeresére növekedett.

Az Axonius társalapítója és vezérigazgatója, Dean Sysman szerint a vállalat növekedése annak köszönhető, hogy képes kielégíteni azon ügyfelek igényeit, akik kontroll alá szeretnék vonni vállalatuk technológiai komplexitását. Differenciált értékajánlatának köszönhetően fényes jövő állhat a New York-i fintech előtt, ezért érdemes követni útját a folytatásban is. 

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.