Mennyire költséghatékony az online és elektronikus számlázás?

Sokszor halljuk, hogy elektronikusan számlázni mindenképpen környezettudatos és környezetbarát módszer, de ezzel együtt drágább megoldás-e vagy költséghatékonyabb a hagyományos számlázásnál?

Amennyiben elektronikusan online számlázón keresztül számlázunk, úgy sem telepítési költséggel, sem karbantartási költséggel nem kell számolnunk. Online számlázó esetében a számlázó egy böngészőben fut, így csupán internetkapcsolat szükséges hozzá. Továbbá a karbantartások automatikusak, nem igényel külön egyedi díjat.

Verziófrissítési költségek nélkül

Online számlázó esetében a verziófrissítések automatikusan történnek a rendszerben, így ezek költségei nem terhelik a felhasználót. A verziófrissítések tartalmazzák a hatályban lévő jogszabályoknak történő megfelelést, ezek frissítése és telepítése szintén nem igényel külön díjat.

Nyomtatási költség nélkül
Az elektronikus számla elektronikus formában hiteles, nem nyomtatható ki. A hagyományos papír alapú számla esetében számolnunk kell a nyomtatópapír darabárával és az arányos toner vagy tintapatron költségekkel. Az elektronikus számla kiállítása során megspórolhatjuk a papír- és nyomtatási költségeket. A papírmentességgel nemcsak rövidtávú költségeket nyerünk, hanem környezettudatosan hosszútávon is előnyünk származik belőle, hiszen sokkal kevesebb fa kerül kivágásra, kevesebb CO2-kibocsátással jár vállalkozásunk fenntartása.

Teljes cikk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.