Készpénzmentessé vált Papp Lászó Budapest sportaréna

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Peak Financial Services és az EclectiqMinds, ugyanis az előzetes terveknek megfelelően, 2018. január 1-től a Papp László Budapest Sportaréna teljesen készpénzmentessé vált. A megvalósítás a fent említett cégek munkájának és a Mastercardnak köszönhető.
A nagyszabású fejlesztés eredménye, hogy a Budapest Sportaréna az első fedett aréna
Európában, ami teljesen cashless, tehát készpénzmentesen működik. Ennek értelmében az
arénában található büfékben és a parkolóházban ezentúl bankkártyával tudunk fizetni, így
felgyorsul a vásárlás folyamata, kevesebb lesz a sorban állás és több idő marad a szórakozásra. A bankkártyával nem rendelkezők egy rövid regisztrációs folyamat után átvehetik a Peak által kibocsátott CashCardjukat, ami egy paypassos prepaid Mastercard.

Az Aréna korábbi innovatív újítása is az EclectiqMinds nevéhez fűződik. 2017. augusz-tusában, ugyanis teljes átalakításon esett át a Budapest Sportaréna beléptető rendszere. Megjelent az Aréna mobilapplikáció, melyet néhány hét alatt több, mint 1300-an töltöttek le. A mobilalkalmazás QR kód alapú belépőjegyekkel biztonságos, hamisíthatatlan jegykezelést tesz lehetővé. Az applikációban minden eseményhez található egy rövid összefoglaló, melyekből tájékozódhatnak az érdeklődők a közelgő eseményekről. Ezen kívül parkolóhelyet foglalhatunk otthonról, valamint minden egyes székhez külön térképet készítettünk, amely a bejárattól elnavigálja a vendégeket az ülőhelyükre. Mindehhez csupán a bluetooth-t szükséges bekapcsolni.
Az új beléptető rendszer és az app az augusztus 28-án kezdődő Judo VB-n mutatkozott be és azóta közel 40 esemény zajlott le zökkenőmentesen.

A beléptetőrendszer és a cashless fejlesztések hátterében a már említett Eclectiq Minds áll,
melyhez a Peak szolgáltatja a Prepaid Mastercardokat. A Peak Financial Services az első
regisztrált MasterCard® Program Manager vállalat, amely kifejezetten a közép-kelet európai régió igényeinek kiszolgálására fókuszál és saját prepaid kártyát (CashCard) bocsátott ki.

Amennyiben az arénába látogató vendégeknek nincs bankkártyájuk, vagy valamiért nem hozták magukkal, a helyszínen felállított kioskokból (kártyaautomatákból) pár perc alatt vásárolhatnak egyet készpénzért. A cél az, hogy minél kényelmesebbé, gyorsabbá és élményszerűbbé váljon az ott tartózkodás.
A változások a kezdetekben gyakran ellenállást váltanak ki az érintettekből, viszont az Aréna esetében egészen mást tapasztaltunk. A fejlesztést nagy érdeklődéssel fogadták a január 1-én Mága Zoltán koncertjére látogató vendégek, így várokozásokon felüli kártyamennyiséget vásároltak. Természetesen látunk még lehetőséget a szolgáltatások javítására, hogy még komfortosabb legyen az odalátogatók számára. Arra törekszünk, hogy ezeket a változtatásokat, finomításokat minél hamarabb megvalósítsuk.
A tapasztalatok szerint a kihelyezett kioskból az átlagos kártyaigénylési idő 3-4 perc, sőt
mindazok, akik korábban tájékozódtak az automata funkciójáról és működéséről, akár 2 perc alatt is kézhez kaphatják CashCardjukat. A Peak CashCardja egy paypass funkcióval ellátott, dombornyomott prepaid MasterCard, mely az Arénán kívül is bárhol használható, ahol bankkártyás fizetésre van lehetőség. A kártyákat feltölteni az Aréna területén elhelyezett kioskok segítségével, a Budapest Bank fiókjaiban készpénzzel, valamint átutalással lehet. A kártyatulajdonos a pénzének útját a Peak applikációban követheti nyomon, mely letölthető Androidra és iOS-re is.

App: PeakWallet
Web: www.peakwallet.com, www.peakfinancialservices.eu, www.cashcard.cards

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.