Kedvelik a befektetők az Airbnb biztosítást

Közösségi finanszírozási kampányt tart a Pikl, egy brit insurtech startup. A kampány máris túllépte 1,8 millió fontos tőkebevonási célját. A befektetők 13,16 százalékos részesedésre tettek szert, valamint 13 millió fontra árazták be a startupot.

A Pikl a sharing economy egyik legelkötelezettebb támogatójaként ismert az insurtech szektorban. A magyarul megosztáson alapú gazdaság egy olyan társadalmi-gazdasági rendszer, amelynek szereplői erőforrásokat, szolgáltatásokat és saját tulajdont osztanak meg egymással.

Számos világszerte ismert vállalat üzleti modellje épül a megosztás köré. Az Airbnb a szálláshellyel rendelkező és azután érdeklődő embereket köti össze, míg az Uber hasonló követítő szerepet tölt be a fuvarozás területén. Az újszerű megoldásokat a felhasználók nagy lelkesedéssel fogadták, a biztosítók azonban fokozott óvatosak maradtak az ismeretlen kockázati összetétel miatt.

A Pikl lakásbiztosítási megoldásai azonban lehetővé teszik a megosztáson alapuló gazdaság részeseinek lefedését. Biztosításaik kiterjednek hagyományosan kiadott és Airbnb ingatlanokra, valamint nyaralókra és bérbe adott parkolóhelyekre. Állításaik szerint okos technológiájuk csökkenti a kockázatokat és a kárigények számát is.

A frissen bevont tőkéből járműbiztosítási termékekkel szeretnék bővíteni kínálatukat. A megosztott fuvarozás éves szinten 8,5 százalékkal nő. A teljes megosztáson alapuló gazdaság pedig 2025-re akár 335 milliárd dollárt is érhet. A Pikl jó helyzetből várja a potenciális növekedést, ha a startup számításai bejönnek, piaci helyzetük és bevételeik is jelentősen erősödhetnek.

Forrás: Crowdfund Insider

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.