Kártyajátékot dob piacra a Klarna

Kártyajátékot dob piacra a Klarna ’Money Talks’, magyarul ’Pénz Beszél’ néven. Az online is elérhető játék célja, hogy könnyebbé tegye a személyes pénzügyekről való beszélgetést, hiszen ez egy sokak számára érzékeny téma.

A ’Money Talks’ egy társadalmi sebezhetőségi indexen alapulva igyekszik több szempontból megközelíteni a pénz témáját, például kapcsolatok, személyes szokások, hozzáállás és alapvető pénzügyi fogalmak felől. A játék három szinttel, valamint egy bónusz fordulóval rendelkezik.

Emily Thomas, a Klarna egyesült királyságbeli PR vezetője a következőképp nyilatkozott: „A Klarnánál elhatároztuk magunkat amellett, hogy felhasználóinkat felelősségteljes költési szokásokra és pénzügyi jólétre ösztönözzük. A ’Money Talks’ is épp ezt segíti, egyszerre szórakoztató és lehetővé teszi az őszinte beszélgetéseket költekezéssel, vásárlással és jóléttel kapcsolatban.”

A Klarna az utóbbi időben rendkívül aktív PR tevékenységet folytat, amiben rendre kiemelik a felelősségteljes pénzügykezelés fontosságát. Ez nem meglepő annak fényében, hogy egyre erősebbek a BNPL-t kritizáló hangok, melyek szerint a törlesztési konstrukció sokakat könnyen adósságcsapdákba lökhet. Ezek a vélemények nem alaptalanok és a BNPL szolgáltatóknak mindenképp proaktívan kell védeniük a fogyasztókat, mind kommunikációban, mind szolgáltatásaik kialakításában.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.