Kártya helyett tenyérrel is fizethetünk az Amazonnál?

[ad_1]2020. 01. 28.Tilla Fehér

Az amerikai vállalat azon kísérletezik, hogy hogyan tudja ügyfelei tenyeréhez kapcsolni a bankkártyaadatokat, hogy egy kézmozdulattal is fizethessenek, kártya nélkül. A rendszer egy olyan szkennerrel dolgozik, amely a felhasználó tenyeréről alkot képet – írja a finextra.com a Wall Street Journal beszámolója alapján.

Az Amazon bővíteni tervezi az Amazon GO láncolatot az Egyesült Államokban, ahol a vásárlók pénztárak és check-out nélkül vásárolhatnak – fotó: en.wikipedia.org

Hasonló technológia már a pénzügyi szolgáltatások területén is alkalmazásban van az iProov biometrikus hitelesítő szolgáltató révén, aki 2019 februárjában indította el tenyérazonosító szolgáltatását. A szolgáltatás igénybe vételével a banki ügyfelek egy, a mobiltelefon-készülékük előtt tett kézmozdulattal azonosíthatják magukat távolról.

Az Amazon várhatóan kezelni fogja az azzal kapcsolatos kérdéskört, hogy a terminálok hogyan lesznek alkalmasak a visszaélések azonosítására, ahogy a felhasználók adatainak védelmével kapcsolatos általánosabb aggályokat is.

A terminálokból gyűjtött adatokat felhasználnák a fogyasztói szokások tanulmányozására és az Amazon felhőjében tárolnák őket.

Ez a vízió lehetne a következő lépése annak, ahogyan a webes nagyhatalom forradalmasítja a hagyományos, fizikai formában jelen lévő boltok működését. Az Amazon a Visa-val együttműködve dolgozik a projekten. Az előzetes tárgyalásokban a Mastercard, a JPMorga, valamint a Wells Fargo is részt vettek.

 [ad_2]

Source link

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.