Jönnek a blockchain-mobilok

Idén megérkezett az okostelefonok egy új szegmense, amely kifejezetten a kriptovaluta világára és annak egyre növekvő felhasználói rétegére összpontosít.

Az utóbbi időben a kissé hanyatló ágban lévő HTC kihasználva ezt a még lefedetlen piaci rést, szintén ebbe az irányban kezdett el fejleszteni, és legújabb telefonjuk, az Exodus 1 az egyik első olyan blockchain-mobil, amely egyben kriptopénztárca is lesz – számol be a Promotions.hu.

A blockchain-t, vagy magyarul blokkláncot a Bitcoin legfőbb technológiai újításának tartják, ahol egy nyilvános főkönyvként működik, amely rögzíti az összes bitcoin-tranzakciót. A blokklánc a Bitcoin (és az ahhoz hasonló kriptopénz-rendszerek) csomópontjainak közös tranzakció-adatbázisa. A teljes blokklánc kivétel nélkül magában foglalja az adott kriptopénz-rendszerben valaha is végrehajtott összes tranzakciót annak az indulása óta.

A HTC Exodus 1 lehetőséget nyújt a kriptovalutánk kódjainak biztonságos tárolásához úgy, hogy minden fontos adatot különválaszt az Android operációs rendszertől. A készüléken keresztül tehát teljesen biztonságosan hajthatjuk végre kriptovaluta tranzakcióinkat.

Tovább a teljes cikkre

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.