Jelentős tőkeinjekció után bővítené tovább termékpalettáját a Wealthsimple

A kanadai fintech értéke 4 milliárd dollár fölé emelkedett legújabb, 610 millió dolláros tőkebevonási körüket követően, melyet a Meritech és a Greylock vezettek. A további résztvevők között találunk számos egyéb kockázati tőkealapot, valamint olyan kanadai hírességeket, mint Drake, Ryan Reynolds vagy Michael J Fox. A tőkeinjekció révén a vállalat értéke több, mint kétszeresére nőtt legutóbbi, tavaly októberi tőkebevonásuk óta.

A torontói székhelyű Wealthsimple online befektetési és kereskedési applikációként kezdte meg életét, de az elmúlt években intenzíven terjesztették ki tevékenységi köreiket. Tavaly a kripto piacra is beléptek, majd nemrégiben egy P2P (peer-to-peer) utalási szolgáltatást is elindítottak platformjukon. A frissen bevont tőkét a termékpaletta bővítésére, valamint újabb munkavállalók felvételére fogja fordítani a vállalat.

Mike Katchen, a Wealthsimple CEO-ja azt mondta: „Több, mint kétmillió kanadai használja a Wealthsimplet megtakarításuk növelésére, adóbevallásuk elkészítésére, barátoknak való utalásokra, valamint pénzügyeik javítására. Ez a befektetés segíteni fogja növekedésünket, így több millió további klienst érhetünk el, hozzásegítve őket a legegyszerűbb, leghatékonyabb pénzügyi termékekhez és szolgáltatásokhoz, függetlenül attól, hogy kik ők és hol tartanak a pénzügyeikben.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.