IT-képzéssel bővül a Dobbantó program

Novemberben első alkalommal indul vállalkozónők számára digitalizációra fókuszáló képzés a Budapest Bank Dobbantó programjának keretében

Budapest, 2018. november 13. − Novemberben első alkalommal indul vállalkozónők számára digitalizációra fókuszáló képzés a Budapest Bank Dobbantó programjának keretében. Az először november 26-27-én megrendezendő képzést a program partnere, a SEED Alapítvány kínálja. A bank és az alapítvány közös célja, hogy segítséget nyújtsanak a női vállalkozások digitális ismereteinek és képességeinek fejlesztéséhez, ezzel hozzájáruljanak eredményességük és versenyképességük erősítéséhez. 

A digitális ismertek fontossága a gazdaság minden területén felértékelődik manapság, nem képeznek ez alól kivételt a kisvállalkozások sem. Számukra kíván segítséget nyújtani a cégszerű működést támogató digitális ismeretek megszerzésében a Dobbantó program keretében meghirdetett új, kétszer félnapos IT-képzés is. A SEED Alapítvány szervezésében, a Budapest Bank Dobbantó programja keretében megvalósuló képzés során a résztvevők olyan digitális megoldásokkal ismerkednek meg, amelyek segítik őket a vállalkozói hétköznapjaik során a munkafolyamatok és a pénzügyek megtervezésében, lebonyolításában, ellenőrzésében, valamint az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel való kommunikációban, a vállalkozási folyamatok nyomon követésében és értékelésében.
A QuickIT elnevezésű képzést első alkalommal november 26-27-én, majd ezt követően december 13-14-én rendezik meg.  A képzés igényfelmérés alapján kezdő és haladó szinten is elindul. További részletek és jelentkezés itt lehetséges. 
A Dobbantó Klub eseményein már az elmúlt években is sok szó esett a digitalizációról. A klubesemények témái között szerepelt – egyebek között – a közösségi média üzleti célú használata, az e-kereskedelem, valamint a webshopkészítés elméleti és gyakorlati praktikái is. A most induló IT-képzéssel tovább bővül a program keretében elérhető formális képzések köre. 
A Dobbantó program alapját képező 12 napos, 6 héten át zajló Dobbantó tréningen túl kisebb képzések is elérhetőek, így tavalyi sikere nyomán most is meghirdetik az üzleti tervezés (Business Model Canvas módszertan) képzést. Jelentkezni itt lehetséges.
„Hiszünk abban, hogy amennyiben a digitális átalakulás folyamatában kellő figyelmet kap a nők megfelelő készségeinek fejlesztése, további jelentős eredmények érhetők el a nők gazdasági szerepvállalásának erősödésében. Éppen ezért nagyon időszerű és hasznos az általunk kifejlesztett képzés.” – mondta el az IT-képzéssel kapcsolatban Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Alapítvány ügyvezető igazgatója.  
„A Budapest Bank számára fontos, hogy a banki szolgáltatásokon túlmutatóan is segítse ügyfeleit a sikeres vállalkozások építésben, ezt szolgálja Dobbantó programunk is. A QuickIT képzést elvégző vállalkozónők azonnal a gyakorlatban hasznosítható tudáshoz jutnak, ami segít vállalkozásuk működését hatékonyabbá és üzletileg eredményesebbé tenni.” – mondta el Dancsé Engler Bernadett, mikrovállalati üzletág vezető.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.