FTSE 250-es vállalat lett a Draper Esprit

Bekerült az FTSE 250 index komponensei közé a Draper Esprit fintechekbe fektető kockázati tőke vállalat. Az index a 101.-től a 350.-ig gyűjti össze a legnagyobb, tőzsdén jegyzett brit vállalatokat piaci kapitalizáció alapján.

Az indexbe kerülést több lépés is segítette. Először is a vállalat a Londoni Értéktőzsde alternatív befektetési piacáról áthelyezte részvényeit a tőzsde fő piacára, majd ehhez hasonlóan ír részvényei is átkerültek az EuroNext Dublin tőzsde növekedési piacáról a fő piacra. Ezáltal a részvények likviditása, valamint a vállalat potenciális befektetői bázisa is nőtt. A sikerek fő mozgatórugója viszont a fintech befektetési portfólió teljesítménye. Áprilisban a portfólió értéke meghaladta az 1 milliárd fontot, köszönhetően a vállalat Wise, Revolut, Ledger, Freetrade, Form3, Getsafe, N26 és PrimaryBid befektetéseinek.

Egy évvel ezelőtt a Draper Esprit részvényei 0.5 font körül mozogtak, míg most már több, mint 1 fontot érnek. Ez a több, mint 100%-os árfolyamnövekedés az utóbbi 12 hónap során igazán számottevő, így érdemes lesz figyelni a vállalat tevékenységét – hátha egyszer már a 100 legértékesebb tőzsdén jegyzett brit vállalat egyike lesz.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.