Fintech startupok, nagybankok, Revolut botrány meg a többiek

Az elmúlt években gyönyörűen elkezdett körvonalazódni a hagyományos bankszektor és a fintech piac helyzete. Előbbinek nagy szüksége van az innovációra és az ügyfélélmény bevezetésére, utóbbi viszont nem létezhet a megfelelő, hagyományos bankrendszer nélkül.

A Fintech Világa március 8-i rádióadását a Revolut körül kirobbant botránynak szenteltük, hiszen egyszerre a pár hónapja még magasztalt digitális bank rosszabbik oldala is kikukucskált a színfalak mögül.

Mi azonban az igazság? Hogyan is működik ez a piac? Fenntartható a világ egyik legértékesebb fintech startupja által kínálat féktelen és egyben ingyenes digitális banki szolgáltatásdömping!? Tényleg mostak pénzt a Revolut rendszerén keresztül és ki volt-e egy általán kapcsolva a pénzmosást figyelő rendszer?

A fenti kérdéseket boncolgatva egy izgalmas szakértői véleménnyel jelentkezünk Suppan Márton tollából, mely nem csak a Revolut botrányról szól, hanem sokkal inkább egy vagány, fintech startupper véleményét és látásmódját tükrözi. Olyan vállalkozó szavai következnek majd, aki nem a pálya széléről figyeli a digitális bankok működését, hanem maga is évek óta épít egyet.

Reményik Áron

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.