Fintech hírösszefoglaló

Idén nyáron indulhat a Samsung Pay kártya

A Samsung partnerségre lépett a digitális amerikai hitelezővel, a SoFi-val, hogy elindíthassa Samsung Pay debit kártyáját. Sang Ahn, a Samsung Pay észak-amerikai üzletvezetője egy blogbejegyzésben jelezte, hogy a kártya piacra dobása idén nyáron indulhatna. A blogban arra is utal, hogy a Samsung Pay célja, hogy túlmutasson a vásárlási és fizetési módokon.

Fizetésre alkalmas gyűrűket kapnak a brit egészségügyi dolgozók

A K Wearables és a Moorwand, ingyenesen 300 db érintés nélküli fizetésre alkalmas gyűrűt kínál, a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) alkalmazottai számára. A K Wearables eredeti terveiben csak 100 ilyen gyűrű szerepelt, de Moorwandnak köszönhetően 300-ra tudták növelni ezt a számot.

Suppan Gergely nemzetközi díjat nyert

Suppan Gergely 2004 óta erősíti a Takarék Bank elemzőcsapatát, évek óta vezető elemző pozícióban. A banknál töltött idő alatt számos díjat gyűjtött be a pénzintézetnek, az általa vezetett csapat például évek óta nyeri a Magyar Nemzeti Bank és a Reuters elemzőversenyt, Gergely neve pedig lassan egyet jelent a tűpontos gazdasági előrejelzésekkel.

Már minden negyedik írországi felnőttnek van Revolut kártyája

A Revolut már közel 1 millió ír ügyfelet tudhat magáénak, ami a felnőtt lakosság nagyjából 25% -át teszi ki. Írország központi statisztikai hivatala szerint a lakossága 2019 áprilisában 4,9 millió fő volt, ami azt jelenti, hogy minden negyedik felnőtt rendelkezik Revolut kártyával.

Szingapúr egy 4,2 millió dolláros alapot indít a helyi fintech cégek védelmében

A koronavírus járvány idejére egy 4,2 millió amerikai dolláros (6 millió szingapúri dollár) alapot indít a helyi fintech ökoszisztéma védelmére Szingapúr. Az ország pénzügyi felügyelete (MAS), a helyi fintech szövetség (SFA), és Ázsia egyik legnagyobb befektetési bankja (AMTD csoport) együttesen biztosítja a forrást, melynek célja, hogy a COVID-19-t követő időszakban is versenyképesek maradjanak a fintech cégek.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.