Fintech-forradalom zajlik itthon

Fél évnyi működés után immár tucatnyi fintech innovációs kezdeményezés kapcsán dolgozik együtt az MNB fintech cégekkel és pénzügyi intézményekkel. A digitális pénzügyi megoldások térhódítását jelzi, hogy jövőre a világ egyik újabb vezető mobil- és online fizetési platformja kezd szolgáltatni itthon. A továbbiakban egy innovációs pénzügyi tesztkörnyezet szolgálhatja majd a fintech kezdeményezések biztonságos, a pénzügyi stabilitás megőrzésével történő elterjedését a pénzügyi szektorban. – írja a Digital Hungary

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által bő fél éve elindított Pénzügyi Innovációs Platformhoz (Innovation Hub) mostanáig 12 szabályozói támogatási megkeresés érkezett. Ezek mintegy egyharmada esetében már jegybanki felügyeleti engedéllyel tevékenykedő, „klasszikus” pénzügyi intézmények, míg kétharmaduknál fintech vállalkozások kértek jegybanki iránymutatást a tervezett újításaikkal kapcsolatban felmerülő pénzügyi tárgyú jogi kérdések tisztázására.

A pénzügyi, biztosítási és a tőkepiaci szektort egyaránt érintő új fintech kezdeményezések egyebek között az ügyfelekkel való hatékonyabb, egyszerűbb kapcsolattartásban, illetve a pénzügyi tranzakciókhoz kapcsolódó belső folyamatokban eredményezhetnek digitális fordulatot itthon – akár már a közeli jövőben.

Teljes cikk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.