Az egyik legnagyobb kiberbiztonsággal foglalkozó cég a Hacken Group kiértékelte a hetek óta tartó legforróbb kiberpiaci témát. 

2020 szeptember 25-én a KuCoint meghackelték, és 265 millió dollár értékű kriptopénzt loptak el. A KuCoin csapata elmagyarázta, hogy a feltörést az általuk szolgáltatott, kriptopénz tárolására alkalmas hot wallet elnevezésű elektronikus számlák privát kulcsainak kiszivárgása okozta. Konkrét magyarázatot nem adtak, hogy mi áll az adatszivárgás hátterében, de több tényező is képbe jöhet, például egy rosszindulatú alkalmazott, akinek megvoltak a megfelelő jogosultságai, adathalász jellegű támadások útján szerzett privát kulcsok, vagy a támadó által meghackelt walletek szolgáltatásainak jogosulatlan felhasználása, amit a csapat valószínűtlennek tart.

A hivatalos oldalon közölték az ügyfelekkel, hogy aki elszenvedője volt a támadásnak annak a KuCion és biztosítójuk teljes egészében kifizeti az ellopott összeget. Ezidő alatt a kifizetési szolgáltatásokat szüneteltetik, majd fokozatosan állítják vissza a azokat.

Forrás: Hackkernoon

Kollár Levente