Félmillió magyart bankoltatna a Revolut jövőre

[ad_1]2019. 11. 22.Gabriella Erdei

A londoni székhelyű Revolut, amelynek már több mint nyolcmillió ügyfele van Európában, elérte a 250 ezer felhasználót Magyarországon. Ez nyolcszoros növekedés az év elejéhez képest. A vállalat azért tudta ilyen gyorsan bővíteni felhasználói táborát Magyarországon, mert lehetővé teszi felhasználóinak, hogy kiemelkedően jó valutaárfolyamon tudjanak külföldön vásárolni vagy egy másik országba pénzt utalni. A Revolut alkalmazásban emellett valutaváltásra, kriptovaluta vásárlására, illetve eladására is van mód, nemrég pedig jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indított a cég.

2015-ös indulása óta 8 millió ügyfélre tett szert világszerte, 2019 októbere során 1 millió új felhasználó nyitott fiókot.

– Csupán október hónapban 40 ezer új felhasználót üdvözölhettünk Magyarországról és a bővülés gyorsasága igazolja, hogy termékünk egy valós problémára nyújt megoldást a magyar felhasználóknak. Jövőre szeretnénk elérni a félmillió ügyfelet – mondta Nicoleta Scarlat, a Revolut CEE-régióbeli bővülésért felelős vezetője.

Mostanáig a Revolut 172 milliárd forint (515 millió euró) értékű tranzakciót dolgozott fel Magyarországon: ebből 32 milliárd forintot (96 millió eurót) október hónapban dolgozott fel a cég: ez a tranzakcióérték nyolcszor magasabb volt a januárinál.

A magyar Revolut-felhasználók közel fele Budapesten él, ami nagyon magas arány. A fintech-vállalatnak Lengyelországban például összesen 800 ezer felhasználója van, de közülük csak 150 ezren élnek Varsóban. További erős felhasználói közösségekkel rendelkező városoknak számít Magyarországon Szeged, Debrecen, Pécs és Miskolc.

A Revolut Magyarországon kívül Európában, Szingapúrban és Ausztráliában érhető el, valamint tervezi, hogy beindítja szolgáltatásait az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban is.  A kontinensek és az országok összekapcsolásával a Revolut lehetővé teszi felhasználóinak, hogy díjmentesen bonyolíthassanak utalásokat.[ad_2]

Source link

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.