Felhő technológia vagy az a régi jó papír?

[ad_1]2020. 03. 26.Tilla Fehér

A biztonsági mentés és az elveszett adatok visszaállítása volt a második leggyakoribb ok az aggodalomra (37%), a www.smeweb.com oldalon megjelent cikk alapján.

A dobogó legalsó fokán pedig a felhőben tárolt adatok sérülése állt, az azzal kapcsolatos félelem, hogy a felhasználók nem tudnak hozzáférni adataikhoz, az adattárolás helyéhez vagy nem megfelelően, tévesen lesznek megosztva az adatok. Talán nem meglepő, hogy az alkalmazotti állomány idősebb tagjai voltak a gyanakvóbbak – a 35 és 64 év közöttiek 54%-a nyilatkozott úgy, hogy a felhő technológiával kapcsolatos fő aggálya a biztonság. Ez az arány a 65 év felettiek körében 61% volt.

Az IS Decisions korábbi felmérése szerint a kkv-k 63%-a gondolta úgy, hogy a felhő szolgáltatóknak nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük adataik védelmére – fotó: verdict.co.uk

Más felhőszolgáltatóknak is küzdenek, hogy meggyőzzék ügyfeleiket a technológia biztonságosságáról. A felmérés Kockázatos üzlet – a brit üzleti folyamatok áttekintése címen futott.

Ian Smith, az Invu vezérigazgatója és pénzügyi igazgatója, így nyilatkozott:  – Ez a felmérés sok szervezet sötét titkáról rántja le a leplet: a bizalmas és különleges dokumentumokat továbbra is papír alapon őrzik egy erre kijelölt helyen. A biztonsági követelmények itt nem kapnak olyan nagy média figyelmet mint a felhőben vagy a céges hálózatokon. Ugyanakkor attól még, hogy valami nincs szem előtt, nem jelenti azt, hogy nem kell gondolkodni róla, ahogyan azt egy londoni gyógyszertár terhére nem régiben kiszabott ICO (adatvédelmi hivatal) bírság példája is mutatja.

– Ha a felhő technológiát választjuk az adatok feldolgozására és tárolására, számolnunk kell némi kockázattal. Miután a biztonsági balesetek 97%-a emberi hiba következménye, bizony félelemre adhat okot a gondolat, hogy egyetlen rosszul megválasztott egérkattintás is fájdalmas következményekkel járhat. Figyelembe véve a felhő technológia hatalmát, nincs itt az ideje, hogy a szoftvertervezésben végre figyelembe legyenek véve ezek az emberi hibák? –

A felmérés 1000 brit pénzügyi dolgozóval készült. Az interjúkat online készítette a Sapio Research 2019 szeptemberében, e-mailes meghívással egy online felületre.

 [ad_2]

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.