Design konferenciát szervez az MKB Fintechlab

Fintechlab Design Summit néven konferenciát és szakmai napot szervez november 21-én az MKB Fintechlab azzal a céllal, hogy összehozza a design-driven transzformációban és a design gondolkodás erejében hívő banki üzleti, designer és fejlesztői közösséget. Délelőtt az előadásokon, délután pedig főleg a workshopokon lesz a hangsúly – Revolut, N26, külföldi bankok és hands-on workshopok a hazai szcéna top szereplőitől.

A 2016-ban alapított MKB Fintechlab innovációs labor és nemzetközi startup inkubátor októberben ünnepli alapításának harmadik évfordulóját. A Magyarországon elsőként létrehozott fintech inkubátor jelentős sikereket ér el a dizájngondolkodás és az ügyfélkozpontú fejlesztések terén, valamint nemzetközi szinten is elismert fejlesztésekkel és szakmai kapcsolatrendszerrel segíti az MKB Pénzügyi Csoport innovációit és digitális fejlesztéseit.

Az MKB Fintechlab 2019. november 21-én rendezi meg a Fintechlab Design Summit 2019-et, ahol olyan “challenger” digitális bankok sikertörténeteit mutatja be, mint a Revolut, N26, TransferWise, a cseh MONETA Money Bank, vagy a digitális biztosításokat megújító Cherrisk. A régióban egyedülálló rendezvényen a magyar és nemzetközi banki szféra vezéregyéniségei a pénzügyi szolgáltatásokban elengedhetetlen dizájngondolkodás meghatározó szerepéről tartanak előadásokat. A workshop-ok közül külön is érdemes kiemelni a “Lego Serious Play” gamifikációs módszertan workshop-ot, mely során a csapatok tagjai LEGO kockákkal modellezve ötletelnek és keresnek megoldást az ügyfelek problémáira.

A Fintechlab Design Summit a jövőben évente visszatérő rendezvényként segíti majd a nemzetközi fintech kapcsolatépítést és a gyakorlati együttműködések megvalósulását, egyúttal szorosan kapcsolódik majd az MKB Fintechlab 2020-ban induló képzéseihez, amelynek középpontjában szintén a designgondolkodás és az ügyfélközpontú dizájn áll.

Pereczes János, ügyvezető igazgató:
“A Fintechlab Design Summit célja, hogy evangelizáljuk a pénzügyi szektorban az ügyfélélmény és tervezői gondolkodás erejét. A legsikeresebb fintech startupok vezetőit és a digitális terméktervezési szakmai krémjét hozzuk el Magyarországra, hogy megosszák tapasztalataikat. A Design Summit nagyban épít a Fintechlab elmúlt 3 évben felépített tudására.”

Gaál Norbert, Head of Design:
“Napjaink egyik legérdekesebb kérdése, hogy melyek azok az innovatív irányvonalak és eszközök, amelyek képesek megteremteni az alapját a nagyvállalti transzformációnak. Hiszünk benne, hogy az ügyfélközpontú tervezés és a design thinking (dizájngondolkodás) egy ilyen pillér. A Design Summit célja, hogy egy közös platformot teremtsen a téma iránt érdeklődőknek, ahol asztalra kerülnek olyan témák, mint dizájn vezérelt szervezetek, bankokra specializált dizájn eszközök is.”

A Fintechlab Design Summit előadásaira és kislétszámú workshop-jaira a jegyek a FINTECHLAB DESIGN SUMMIT weboldalon érhetőek el, limitált számban.

László Soma

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.