Bajban a Revolut?

A Revolut CFO-ja lemondott és ezzel elég nagy vihar alakult ki Európa egyik legértékesebb fintech unikornisa körül, melynek következtében súlyos vádak kerültek napvilágra.

A Telegraph információi szerint Peter O’Higgins, aki 2016-ban csatlakozott a Revoluthoz a héten adta be felmondását. Az ügy kapcsán a Revolutot nem elég szigorú pénzmosás elleni szabályai és rendszere miatt, valamint botrányos HR tevékenysége miatt is támadják.

Az újsághoz került anyagok szerint a tavalyi évben csaknem 3 hónapra kikapcsolta azt a rendszert, mely a gyanús pénzmozgásokat lett volna hivatott kiszűrni. Ennek következtében tavaly július és szeptember között több ezer illegális tranzakciót bonyolíthattak le a digitális bank rendszerén keresztül.

A botrány másik sarkalatos pontja, hogy a fintech unikornis nem bánik éppen kesztyűs kézzel az alkalmazottaival. A féktelen növekedést nem igazán volt képes lekövetni a cég szervezete, ennek következtében pedig alulfizetett, ám túlóráztatott és kiégett kollégák tömege hagyta ott a céget, felpörgetve ezzel a fluktuációt.

Reményik Áron

Forrás: Finextra

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.