Az ausztrál központi bank főnöke nem ájult el a Librától

Az ausztrál központi bank vezére, Philip Lowe mindig is a kriptovalutákkal szemben szkeptikus szakértők táborát erősítette. Legutóbbi Q&A eseményének keretein belül azt üzenete a Librára váró Facebook felhasználóknak, hogy semmi esetre ne visszatartott lélegzettel várják a social media óriás újítását.

A Facebook terve egyáltalán nem visszafogott: azt szeretnék, ha a hozzájuk tartozó 2 milliárd felhasználó a Libra segítségével intézze mindennapi tranzakcióit.

Lowe azonban nem hiába szkeptikus és int hosszabb várakozásra: A Facebooknak megannyi akadályt kell leküzdenie mielőtt bevezethet valami olyat, melyet a felhasználók átültethetnek mindennapjaikba és rutinná alakíthatják azt.

Az akadályok közé tartoznak természetesen azok a sok esetben még kidolgozatlan szabályozási elvek és maga a szabályozási környezet is, melyek lehetővé tehetik a Libra hatékony működését. Mindemellett pedig a Facebooknak fel kell állítania egy betonbiztos üzleti modellt a kriptovaluták világával kapcsolatban.

Az ausztrál központi bank vezére emellett hozzátette: nem hiszi, hogy saját hazájában elburjánzana a kriptovaluta mánia, hiszen Ausztrália már jelenleg is nagyon hatékony elektronikus fizetési rendszerrel rendelkezik, mely lehetővé teszi az 5 másodpercen belüli pénzküldést, ehhez pedig mindössze a fogadófél telefonszámára van szükség.

Reményik Áron

Forrás: Bloomberg

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.