Az Apple bemutatta hitelkártyáját

Az Apple elindítja saját hitelkártyáját, mely természetesen beépül saját mobiltárcájába és egy “egészségesebb pénzügyi élet” reményét kecsegteti.

A hitelkártya a nyáron debütál az Egyesült Államokban: a titánium Apple Card automatikusan össze lesz kötve iPhone készülékünkkel az Apple Wallet-en keresztül . A könnyű összekötés mellett a kártya díjmentes lesz, képesek leszünk vele pénzügyeink menedzsmentjére, emellett pedig csúcskategóriás biztonságot és adatvédelmet ígér a gyártó.

Az Apple a Goldam Sachs-szal és a Mastercarddal közösen fejlesztette ki a kártyát, a tech óriás pénzügyi világban való elmélyülése pedig az új terméknek köszönhetően még inkább vitathatatlan.

A felhasználók a Wallet applikáción keresztül percek alatt igényelhetnek kártyát, azt pedig egyből el is kezdhetik online használni az Apple Pay segítségével. A jelenlegi információk szerint nincs éves díj, nincsenek nemzetközi tranzakciós vagy limittúllépési díjak, a forgalmi díjak pedig az iparági átlaghoz képest is alacsonyabbak.

A gépi tanulásnak és az Apple Maps-nek köszönhetően a tranzakciókat a rendszer automatikusan felcímkézi a kereskedő nevével és helyzetével, ezután pedig színek szerint kategorizálva jeleníti meg számunkra a költési szokásainkat.

A biztonság és adatvédelem terén megbízható a rendszer, hiszen egy egyedi kártyaszám kerül generálásra, melyet az iPhone készülékünk tárol az Apple Pay speciális biztonsági chip-jének Secure Element rendszerében.

A vásárlásokat ezután arcfelismeréssel vagy ujjlenyomattal hagyhatjuk jóvá, valamint egy egyszerhasználatos, dinamikus biztonsági kód segítségével.

Reményik Áron

Forrás: Finextra

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.