Az Ant Financial forradalmasítaná az egészségbiztosítást is

A Jack Ma nevéhez fűződő Ant Financial kétségkívül többet tett hozzá Kína pénzügyi piacához, mint bármely más fintech cég. A kínai óriás most az egészségbiztosítási rendszer működését kívánja megreformálni és a jelenlegi számok alapján elég jó úton halad, hogy ezen a téren is sikerrel járjon.

Az Ant Financial Xiang Hu Bao-ra keresztelt programja “kölcsönös védelmet” jelenet. A rendszert az októberi indulás óta több mint 50 millióan használják működése pedig igencsak egyszerű:
A program tulajdonképpen egy kollektívaként működik, melynek tagjai közösen adakoznak abban az esetben, ha egy társuk kritikus egészségügyi ellátásra szorul, ennek összege pedig nagyjából 45,000 dollár. A programba ingyenesen lehet belépni, nincsenek prémiumok és rejtett költségek, minden beáramló pénz önkéntes hozzájárulásból származik. Az Ant Financial természetesen kiveszi a részét a dologból és 8%-ot vesz le minden kifizetés után az adminisztratív költségek fedezése érdekében.
Az fintech óriás két éven belül szeretné, ha 300 millió felhasználóra duzzadna a rendszer, mely már Kína népességének 20%-át jelentené. A rendszerben felmerülhető csalásokat az Ant Financial a blockchain technológia segítségével zárja ki, emellett pedig a frissen bekerülő tagok az első 90 napban nem jogosultak a kölcsönös védelem nyújtotta előnyökre.
Reményik Áron
Forrás: Bloomberg

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.