Aranyat vehetnek a Revolut ügyfelek

A Revolut a Prémium és Metal ügyfeleinek lehetőséget kínál arany vásárlására és eladására az alkalmazásából.

A Revolut együttműködik aranyszolgáltatókkal (London Bullion Market Association), így az arany kitettségére költetett pénzt a partner tulajdonában lévő valódi arany fedezi. Más szavakkal, nem aranyat fog kapni a felhasználó, hanem csak befektetheti pénzét az arany ára alapján. A felhasználó automatikus visszaváltást is beállíthat, abban az esetben, ha a kitűzött piaci ár eléri a célját.

Noha az arany nem használható fel közvetlen kifizetések végrehajtására, ha a felhasználók a Revolut kártyával fizetnek, és számlájuk egyetlen pénzeszköze arany, a cég Fiat-ba konvertálja.

(A fiat-valuta legális fizetőeszköz, amely értékét inkább a kibocsátó kormány adja ki, nem pedig fizikai javak vagy áruk adják.)

A Revolut hangsúlyozza, hogy az arany kereskedelme kockázatos, és hogy ezt a pénzügyi magatartási hatóság (Financial Conduct Authority) nem szabályozza, és a pénzügyi szolgáltatások kompenzációs rendszere (Financial Services Compensation Scheme) sem védi.

Ivan Chalov a termék tulajdonosa így nyilatkozott: “Igen, az arany kereskedelme kockázatos, de megtérülő befektetés lehet. A készletek és a kriptográfia mellett ez egy másik módja annak, hogy potenciálisan többet szerezzen pénzéből.”

Forrás: Finextra

Kollár Levente

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.