Újabb fintech unikornis Indiából

Augusztusban írtuk meg, hogy a fintech világ 65 darab egymilliárd dollár feletti értékeltségű céggel zárta a 2019-es évet, amihez mindössze 1 új startup csatlakozott az idei év első felében. Azóta 67-re növelte ezt a számot a Greenlight amerikai zsebpénzkártyás cég, amibe az Amazon is befektetett korábban.

Most egy indiai payment gateway szolgáltató, a Razorpay került unikornis státuszba, miután 100 millió dollárt vont be legutóbbi tőkebevonási körében. A befektetési kört egy szingapúri befektetési alap vezette, amihez több korábbi Razorpay invesztor is csatlakozott.

A hat éve alapított startup több, mint 100 különböző fizetési formát fogazd el online vásárlások esetében, és olyan ügyfeleket szolgál ki, mint a Facebook, a Google vagy a Wikipédia.

A cég a RazorpayX bevezetésével elrugaszkodott az egyszerű fizetési kapu szolgáltatástól, hiszen egy valódi vállalati neobanki megoldáscsomagot dobott piacra, melyet már több, mint 10.000 vállalat vett igénybe az elmúlt egy évben. Új szolgáltatásának keretén belül vállalati költségkártyákat kínál, payroll megoldással segíti a kkv-k életét, de megoldást ad beszállítók valós idejű kifizetésére, és fizetési kérelmek küldésére is. Ezek mellett már több, mint 5000 indiai vállalatot juttattak hitelhez.

Forrás: Fintextra

Suppan Márton

hitelpayrollRazorpaytőkebevonásunikornisvállalatikártya